Agenda Kookworkshops en demonstraties

De volgende workshops en demonstraties staan in de agenda. Wilt u zich inschrijven of meer informatie? Bel of mail en er wordt zo snel mogelijk contact met u opgenomen.

 

Natuurlijk kunt u voor een workshop ook uw eigen gezelschap samenstellen en in overleg datum en tijd bepalen waarbij een workshop overdag (b.v. 11.00 – 16.30 uur) ook tot de mogelijkheden behoort.

8 februari 2017 - Workshop Japans Traditioneel 1

10 februari 2017 - Workshop Izakaya (Japans culinair eetcafe)

19 mei 2017 - Workshop Japans Traditioneel 1

19 juli 2017 - Op verzoek: Workshop Japans Traditioneel 1

2 september 2017 - Japans Traditioneel 1

Woensdag 25 oktober 2017 - Workshop Izakaya (Japans culinair eetcafe)

Zaterdag 13 januari 2018 - Japans Traditioneel 2

Vrijdag 25 mei 2018 - Japans Vegetarisch

Vrijdag 19 oktober 2018 - Japan in de herfst

Vrijdag 3 mei 2019 - Japanse kookworkshop

Vrijdag 28 juni 2019 - Japanse kookworkshop

Japanse Vegetarische kookworkshop op vrijdag 30 augustus 2019

 

Op verzoek dit keer een vegetarische Japanse kookworkshop. We maken verschillende gerechten in 5 gangen, waaronder een dessert.

Bij het hoofdgerecht serveren we Japanse rijst, misosoep en zelfgemaakt pickles.

We gebruiken buiten de diverse verse groenten en traditionele Japanse smaakmakers als o.a. miso, rijstazijn en sojasaus, gedroogde shiitake, eieren, zeewier, tofu, etc.

Er komt ook een recept voor een vegetarische dashi, de Japanse bouillon die in veel gerechten wordt gebruikt.

We maken geen sushi en er wordt geen kaas gebruikt.

 

De avond van de kookworkshop is vrijdag 30 augustus.

Aanvang 17.30 uur. Je bent welkom vanaf 17.00 uur. Afloop is rond 23.00 - 23.30 uur.

Het adres van het kookatelier is: Drs. W. van Royenstraat 11a, 3871 AN Hoevelaken.

 

Er is gratis parkeergelegenheid.

Voor schorten, theedoeken etc. wordt gezorgd.

De receptuur krijg je mee naar huis.

 

De workshop kost € 55. Wil je deelnemen aan het wijn- en sake arrangement dan komt daar € 20 bij.

Het wijn- en sakearrangement bestaat uit een een aperitief bij ontvangst en een glas wijn of sake bij elke gang geserveerd aan tafel.

Water en koude, huisgemaakte groene thee zijn kosteloos beschikbaar.

Minimaal aantal deelnemers is 8 personen, maximum aantal is 12.

 

Wil je meedoen, geef je dan op vóór maandag 19 augustus 2019 via een mail aan info@japanculinair.nl

10 december 2016 - Japans diner aan huis verzorgd

Voorbereidingen

Makreel met rode miso

Gedekte tafel

Beef maki

Amuses

Matcha parfait

Sunomono

26 augustus 2016 - Workshop Japans Traditioneel 1

8 juli 2016 - Workshop Japans Traditioneel 1

13 augustus 2016 - Kookdemonstratie Sligro

27 oktober 2016 - Workshop Japans Traditioneel 2

15 oktober 2016 - Kookdemonstratie Sligro

6 oktober 2017 - Kookdemonstratie Sligro Amersfoort

Walter Stranglaan 2

3871EZ Hoevelaken

 

Telefoon +31 (0)33 2534262

Mobiel +31 (0)6 53 25 93 58

E-mail info@japanculinair.nl

 

Ook op FaceBook