Tot de mogelijkheden behoren 5 daagse reizen met 3 nachten in Tokyo of Osaka tot 10-daagse reizen met 4 nachten in Tokyo en 4 nachten in Osaka. Maar ook andere combinaties zijn natuurlijk mogelijk. Duur en doel van de reis kan geheel naar eigen wens en budget worden ingericht. Eén ding is zeker: u gaat altijd verrast, verwonderd en vol inspiratie terug naar huis.

Reizen

Het beste leer je de smaken en geuren van een keuken kennen in het land zelf. Wilt u met een kleine groep een culinaire reis maken naar Japan, dan behoort ook dat tot de mogelijkheden. Ik heb reeds een aantal keren Nederlandse sterrenchefs op een culinaire inspiratiereis begeleid naar Osaka en Tokyo met bezoeken aan de vele soorten restaurants, markten en straten waar culinaire attributen worden verkocht.

 

Ook tempels en andere aspecten van dit intrigerende land geven u kijk in het Japanse leven. U proeft, ruikt, ziet en ervaart en u gaat vermoeid, geïnspireerd en boordevol ideeën naar huis.
Ik ben zeer goed bekend in Osaka, Tokyo, Kyushu, Shikoku, etc. en heb veel ervaring in het organiseren voor en begeleiden van groepen. Met mijn kennis van de Japanse taal is communiceren in Japan geen probleem.

Culinaire wereldreis

13 Januari vertrek ik naar Tokyo. Een paar dagen later volgen de jonge chefs Robin van de Bunt en zijn jeugdvriend Thijs Gerards. Zij gaan een culinaire wereldreis maken van 4 maanden door Azië en Australië en beginnen met ruim een week in Tokyo en Osaka. Tijdens deze week zal ik hen begeleiden.

U kunt hun culinaire belevenissen van de komende 4 maanden volgen op Facebook Restaurant De Leuf en Blog | De reis van Robin

 

Yakitori “onder de brug”, Tokyo

Yufuin, Kyushu

Kushiage, Osaka

Messenwinkel op de markt van Tsukiji, Tokyo

Yurakucho, Tokyo

Doguyasuji Keukenspullenstraat, Osaka

Tonijn steak en –koppen

Ankimon, een winters gerecht “ganzelever van de zee”, lever van de zeeduivel

Koekjes bakken gevuld met An bij Asakusa Kanon tempel, Tokyo

Yurakucho streetfood, Tokyo

Takoyaki Ueno, Tokyo

Tataki bereiding, dichtschroeien boven brandend hooi

Huwelijk, Shikoku

Kushiage Ebisugashi, Osaka

Walter Stranglaan 2

3871EZ Hoevelaken

 

Telefoon +31 (0)33 2534262

Mobiel +31 (0)6 53 25 93 58

E-mail info@japanculinair.nl

 

Ook op FaceBook