De workshops vinden plaats in het Kookatelier te Hoevelaken. Aanvang 17.30 uur. Einde rond 23.30 uur.  Kosten zijn €59,50; wijn en sake arrangement €20

 

Bij minder dan 12 aanmeldingen kan de workshop worden geannuleerd. U kunt ook uw eigen gezelschap samenstellen en in overleg datum en tijd bepalen waarbij een workshop overdag (b.v. 11.00 – 16.30 uur) ook tot de mogelijkheden behoort.

Kookdemonstraties

Bij bedrijven, zoals Sligro/Amersfoort, verzorg ik kookdemonstraties waarbij ik ter plekke kleine gerechtjes klaarmaak en de klanten op deze wijze kennis laat maken met de Japanse keuken.

De produkten die ik gebruik kunnen meestal ter plekke worden gekocht.

Kookworkshops

Lekker koken en eten met familie, vrienden en collega’s in een professionele keuken.

Voor groepen verzorg ik workshops op maat.

 

In de workshops Traditioneel maakt u twee koude en twee warme gerechten en een dessert. In de workshop Izakaya (je zou het een soort Japanse tapas kunnen noemen) en street food komen op één avond een grote verscheidenheid aan ingrediënten en bereidingswijzen aan bod.

 

We gebruiken eerste klas produkten als (sashimi kwaliteit) tonijn, zalm, kip, daikon, zeewier, dashi, miso, matcha, mirin, sojasaus etc. etc.

 

Na een korte inleiding en uitleg over het menu, gaat u in groepjes aan de slag. Daarna eet u per gang samen aan tafel, al dan niet onder het genot van bijpassende wijnen e/o sake.

"Dank je voor de ontzettend gezellige en leuke workshop! De plek was super, de gerechten en het resultaat boven verwachting en de begeleiding fantastisch! Ik blijf graag op de hoogte als je weer iets gaat plannen." André

"Heel erg bedankt voor de fantastische avond. We gaan binnenkort de recepten uitproberen. Helaas zullen we jouw enthousiasme daarbij moeten missen.

Je hebt een ontzettend gezellige en leerzame  kookworkshop gegeven. We hopen er volgende keer weer bij te zijn." Gea en Mario

Kookworkshop 26 augustus 2016

Hierbij enkele impressies van de kookworkshop van 26 augustus 2016. Het was een zeer geslaagde kookavond die niet alleen gezellig en relaxed was, maar waar ook prachtig werd gekookt door de 10 deelnemers.

 

"Workshop is voor herhaling vatbaar." Marja

27 oktober 2016 Japans Traditioneel 2

Ook nu weer veel enthousiaste deelnemers. Sommige hadden Traditioneel 1 al gevolgd en verschillende gerechten inmiddels met groot succes thuis uitgeprobeerd.

We maakten nu nieuwe gerechten waaronder Chawanmushi, een hartige gestoomde custard met black tiger prawn en waterkers. We bereidden makreel met miso en beef maki, zeer dun opgerold rundvlees met een groentevulling en een rijke, volle teriyakisaus.

Als dessert maakten we kanten, een gelei van likeur en/of vruchtensap, gebonden met agaragar met daarin vruchten.

 

Voor deelnemers die zowel Traditioneel 1 als Traditioneel 2 hebben gevolgd, is er nu een geheel nieuwe workshop: Izakaya, Japans “pub eten”, met veel kleine gerechten.

Miso proeverij

Zaru soba, koude boekweitnoedels

Devlin bereidt de chawanmushi voor

Chawanmushi klaar om te worden geserveerd

De laatste hand wordt gelegd aan makreel met miso

Beef maki bijna klaar om te worden uitgeserveerd

Kanten in de maak

Kanten wordt gelost

Walter Stranglaan 2

3871EZ Hoevelaken

 

Telefoon +31 (0)33 2534262

Mobiel +31 (0)6 53 25 93 58

E-mail info@japanculinair.nl

 

Ook op FaceBook